حمید رضا خانکه، دبیر علمی هشتمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا در گفتوگو با خبرنگارسازمان بسیج جامعه پزشکی کشور درباره روند پریایی این کنگره گفت: هشتمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا پیرو توصیههای بینالمللی و آخرین پنل بینالمللی در سال ۲۰۱۵ با عنوان چارچوب برای اقدام عمل سندیای در سندای ژاپن تنظیم شد و ما نیز این کنگره را در سه روز برنامه ریزی کردیم.
وی ادامه داد: چارجوب سند سندای چهار نکته را برای کاهش خطر بلایا به کشورهای دنیا توصیه کرده است که اولین اولویت آن شناخت خطر ناشی از بلایا، دومین اولویت لزوم تقویت حالکمیت و مدیریت خطر بلایا، سومین اولویت تمرین برای کاهش خطر و بلایا و چهارمین اولویت آمادگی برای پاسخ است.
خانکه، با اشاره به اینکه اولویت اول سند سندای در کنگره ما به عنوان موضوع اصلی معرفی شد و در کمیته علمی و شورای سیاست گذاری بر روی آن بحث کردیم، بیان کرد: بر اساس توصیههای اعلام شده به منظور افزایش آمادگی، شناخت و خطر بلایا، کشورها باید دو کار را انجام دهند؛ یک مدلینگ و طراحی ابزارهای ارزیابی خطر و انجام ارزیابی خطر، دوم موضوع آموزش در سطوح مختلف است.
بسیج جامعه پزشکی طلایه دار مدیریت خطر و بلایا است
وی در ادامه افزود: کنگره ما هر دو سیاست را در اولویت خود قرار داد و با مشارکت بیش از هزار نفر در جامعه علمی، یک سال و اندی فعالیتهای ۱۲۰ نفر از جمله متخصصان این رشته، دانشجویان دکتری، اعضای هیئت علمی در زیر چتر بسیج جامعه پزشکی که طلایه دار مدیریت خطر و بلایا است، کار را شروع کردیم.
دبیر علمی هشتمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا درباره همکاریهای بینالمللی گفت: با مشارکت چندین متخصص بینالمللی از جمله آلمان، ژاپن، سوئد، فنلاند و کانادا باعث شد که کنگره با سطح علمی بسیار بالا به بحث و بررسی درباره جدیدترین یافتههای علمی بپردازد.
سازمانها و تفکرات سیاسی زیر سایه بسیج جامعه پزشکی در کنگره جمع شدند
وی ضمن بیان اینکه این کنگره هر دوره نسبت به دوره قبل علمیتر و تخصصیتر اجرا میشود، تصریح کرد: در حال حاضر این کنگره یک رویداد ملی است که همه سازمانها و تفکرات سیاسی زیر سایه بسیج جامعه پزشکی جمع شدهاند و در این حوزه بسیار خطیر در کنار یکدیگر قرار گرفتند.
خانکه، در ادامه تاکید کرد: اعتماد به جامعه بینالمللی در این کنگره نشان داد که نتیجه خوبی حاصل خواهد شد همچنین در این کنگره به انشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی اعتماد شد، دانشگاههای دیگر نیز در کنار آن قرار گرفتند و متخصصان با یکدیگر کار کردند که منجر به بالندگی کشور و بسیج جامعه پزشکی شد.
ارائه ۲۳۰ مقاله علمی در هشتمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا
دبیر علمی هشتمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا درباره تعداد مقالات ارائه شده در کنگره سلامت در حوادث و بلایا یادآور شد: در این کنگره ۲۳۰ مقاله علمی، ۱۵ رساله دکتری و فوق دکتری ارائه شد و ۱۸ مهمان خارجی در کنگره آخرین یافتههای علمی خود را ارائه دادند.
بحثهای مطرح شده در پنلها مورد توجه مهمانان خارجی قرار گرفت
وی در ادامه افزود: آنچه بیشتر از هر چیز که مورد توجه مهمانان خارجی قرار گرفت بحثهایی بود که در پنلها مطرح شد که دقیقا بحثهای روز کشور و دنیا بود؛ در واقع معمولا موضوعاتی که در پنلها بحث میشود، موضوعاتی تئوریک است اما ما در این کنگره سعی کردیم موضوعاتی مورد بحث قرار گیرد که مسئله روز کشور ما یا مسئله آتی باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کنگره دارای دبیرخانه دائمی در محل دانشگاه بهزیستی و توان بخشی همچنین سایت انگلیسی و فارسی است، متذکر شد: قرار است که ارتباط دبیرخانه کنگره با اندیشمندان ادامه داشته باشد و به نوعی مورد مشورت سازمانهای قانون گذار قرار گیرد که تاکنون نیز به همین شکل بوده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور که هم اکنون در مجلس است که متخصصان کنگره به مجلس و به سازمان مدیریت بحران در این باره مشورت دادند و محسولات را در اختیار آنان قرار دادند.
دبیر علمی هشتمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا ادامه داد: در حال حاضر قرار است که مرکز تحقیقات حوادث و بلایای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی چارچوب پاسخ به حوادث کشور را طراحی کند و قرار بر این است که اصلاحات گروهها توسط این مرکز تحقیقات با مشارکت اندیشمندان انجام شود.
وی در ادامه افزود: دبیرخانه این کنگره به عنوان یک قطب علمی علاوه بر مشورت دادن، ورود پیدا میکند که مورد اعتماد جامعه مداخله کننده در حوادث قرار گرفته است.
ایجاد کمپین افزایش آگاهی شناخت خطر در دانش آموزان و همکاران بسیج دانش آموزی
خانکه، به این موضوع اشاره کرد که یکی از کارهایی که در کنگره کلید خورد و ادامه پیدا میکند، کمپین افزایش آگاهی شناخت خطر در دانش آموزان و همکاران بسیج دانش آموزی است، گفت: در این باره همکاران دبیرخانه کنگره جناب آقای دکتر معصومی و سرکار خانم میراسماعیلی مراجعه خواهند کرد و با مجلس دانش آموزی ارتباط برقرار میکنند.
وی در ادامه افزود: ما با همکاری مجلس دانش آموزی تمام تاکید خود را بر روی آموزش به ویژه آموزش دانش آموزان به عنوان پیام آوران ایمنی وامنیت قرار خواهیم داد.
مهمترین خروجی کنگره اعتماد به سیستم اجرایی و سیستم دانش آموزی بود
دبیر علمی هشتمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا با تاکید بر اینکه مهمترین خروجی کنگره همدلی، همافزایی، پذیرش و اعتماد به سیستم اجرایی و سیستم دانش آموزی بود، بیان کرد: بسیج جامعه پزشکی توانست همگان را در سیستم علمی،اجرایی و سیستم نظامی دور یکدیگر جمع کند و این گروه با یکدیگر همکار و همدل با یکدیگر کار کردند.
وی تصریح کرد: به شدت از برپایی کنگره راضی بودم؛ گروههای زیادی در برپایی کنگره نقش داشتند که جای تقدیر و تشکر دارد به ویژه اینکه بسیج جامعه پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی در کنار یکدیگر قرار گرفتند.
درباره آینده کنگره سلامت در حوادث و بلایا شورای سیاست گذاری تصمیم میگیرد
خانکه، درباره ادامه روند برگزاری کنگره سلامت در حوادث و بلایا خاطرنشان کرد: درباره آینده کنگره شورای سیاست گذاری کنگره باید تصمیم بگیرد بنابراین بهتر است که پس از جلسات شورای سیاست گذاری اطلاع رسانی شود که آینده کنگره چگونه پیش خواهد رفت.
انتهای پیام/
دیدگاه ها